Centroid Post Processor

All topics related to AlibreCAM

Centroid Post Processor

Postby 1424814912 » Mon Mar 23, 2015 1:25 pm

Hello all,

I'm having issues with the Centroid Post Processor omitting some information after a toolchange (M06) command.

The first posted toolchange is fine, but then all the following toolchanges omit the G0, S-----, Z----(after G43) and M03.

There's a link below to a short test posting as an example.

https://www.dropbox.com/s/gijsyq2pygoi510/TEST.txt?dl=0

Not a big deal I know, as I have been adding the missing information manually, but it would be nice for it to work correctly and apart from this, it's fine.

Any Ideas???????

Nick.
1424814912
 
Posts: 6
Joined: Fri Mar 06, 2015 2:18 pm
Location: Wrexham, N.Wales, U.K.

Re: Centroid Post Processor

Postby MecSoft Support » Tue Mar 24, 2015 8:04 am

Would you be able to upload or email the part file to support@mecsoft.com that was used to generate this posted code.
MecSoft Support
 
Posts: 2464
Joined: Wed Aug 01, 2007 4:15 pm
Location: Irvine, CA, USA

Re: Centroid Post Processor

Postby 1424814912 » Tue Mar 24, 2015 10:04 am

Thanks for getting back to me on this issue.

Hopefully the following link should take you to a copy of the file.

https://www.dropbox.com/s/tmwe974wbbjkc ... D_PRT?dl=0

Thanks in advance for your help.

Nick.
1424814912
 
Posts: 6
Joined: Fri Mar 06, 2015 2:18 pm
Location: Wrexham, N.Wales, U.K.

Re: Centroid Post Processor

Postby MecSoft Support » Tue Mar 24, 2015 12:19 pm

Thanks for the file. As the spindle block macro was missing in the centroid post after a tool change, we have updated the post with this information. Can you please download the revised post to the posts folder in VisualCAM & then try if this fixes the issue. Make sure to close VisualCAM, copy the post to C:\ProgramData\MecSoft Corporation\VisualCAM 2014 for Geomagic\Posts\MILL
Open VisualCAM and set your current post processor to Centroid-REV1.
Attachments
Centroid-REV1.spm
(21.14 KiB) Downloaded 872 times
MecSoft Support
 
Posts: 2464
Joined: Wed Aug 01, 2007 4:15 pm
Location: Irvine, CA, USA

Re: Centroid Post Processor

Postby 1424814912 » Tue Mar 24, 2015 1:23 pm

Ok, the S and M3 issue is now sorted, but still missing the G0 at the start of the first line after M06 (Line N90 should read N90 G0 X-0.509 Y-0.182 S4000 M3)

Also still missing the rapid positioning to the clearance plane (the Z value after G43, Line N92 should read N92 G43 Z 0.04 H9)

This link is for the Post Processing using Centroid-REV1

https://www.dropbox.com/s/246ajzga2l0ge ... 1.cnc?dl=0
1424814912
 
Posts: 6
Joined: Fri Mar 06, 2015 2:18 pm
Location: Wrexham, N.Wales, U.K.

Re: Centroid Post Processor

Postby MecSoft Support » Tue Mar 24, 2015 2:14 pm

Thanks for the update. Can you please download the updated post and try it. This should output G0 after a tool change and the Z value on line G43.
Attachments
Centroid-REV1.spm
(21.16 KiB) Downloaded 874 times
MecSoft Support
 
Posts: 2464
Joined: Wed Aug 01, 2007 4:15 pm
Location: Irvine, CA, USA

Re: Centroid Post Processor

Postby 1424814912 » Tue Mar 24, 2015 2:37 pm

Perfect. Now posting correctly.

https://www.dropbox.com/s/j8rag45vtn5f3 ... 2.cnc?dl=0

Thank you once again for your help.

Regards,
Nick.
1424814912
 
Posts: 6
Joined: Fri Mar 06, 2015 2:18 pm
Location: Wrexham, N.Wales, U.K.


Return to AlibreCAM Topics & Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest